Vjen Lajm I Mire Per Vi Rusin.Ai Nuk I Prek Femijet Dhe She Rohet Pa Il Ace

Lajme nga Bota


E gjithe bota eshte nen al arm per sh kak te vi rusit.Nga Kina e deri ne europe cdo dite e me shume shtohet numri i te in fektuarve por lajm i mire eshte se vi rusi nuk i prek femijet.

Kjo tregon qe ata qe e kane bere virusin jane kujdesur tek pjesa e femijeve.Ata e kane ruajtur kete pjese duke e ditur qe femijet jane te paf ajshem.

Deri tani nuk ka asnje te prekur nga moshat e vogla.Statistikat tregojn nje numer te ulet te prekur por ai eshte nje vi rus tjeter gr ipal.

“Në 75.000 raste të prekur nga vi rusi vetëm 100 prej tyre kanë qenë raste pe diatrike. Nuk përjashtohet mundësia që numri i të in fektuarve tek fëmijet të jetë edhe më i madh.

Por mund të kenë qenë raste që kanë kaluar lehtë pa patur nevojë të marrin mjekim”; është shprehur Terri Lynn Stillëell, ekspert i së mundjeve in fektive në Spitalin e fëmijëve Mott në Universitetin e Miçiganit. 80 perqind e femijeve jane kuruar shpejt dhe pa il ace dhe kjo eshte dicka pozitive.

Deri tani duket se vi rusi ka pre dispozitë që të prekë të moshuarit, ose njerëzit më së mundje kro nike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *