Uji u mori para çdo gjë, gjermanët po përballen edhe me një të keqe të madhe: Na lanë në mëshirë…

Lajme nga Bota


Dy javë e gjysmë pas d ëmeve nga st uhia në Gjermani ka sh përthyer zemërimi i te past reheve për mungesën e ndihmës shtetërore.

Kandidati për kancelar Armin Laschet gjatë vizitës në rajonin e prekur nga përmb ytjet theksoi nevojën për ndihmë konkrete dhe zgjidhje të shpejta.


Laschet u premtoi banorëve se duhet miratuar nje ligj federal për fondin e rindërtimit që mund të miratohet nga Bundestagu më 7 Shtator.

“Kjo do të thotë që të gjithë ata që tani janë duke pritur për para janë të siguruar me siguri se këto para do të vijnë. Një mënyrë do të ishte një marrëveshje e lirshme midis 16 shteteve. Por për këtë rajon është e rëndësishme që ajo të zgjidhet shumë shpejt me ligj federal që Bundestagu mund të miratojë këtë ligj në 7 Shtator”.

Qytetarët, kompanitë dhe fermerët që pësuan dë me në stuhinë e 14 Korrikut mund të marrin nga 1500 deri në 3500 euro, në varësi të situatës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *