Uji po merr para çdo gjë në Shkodër, gjendja është alarmante/ Banorët kërkojnë ndihmën e Ush trisë

Lajme nga Bota


Uji po merr para çdo gjë në Shkodër, gjendja është alarmante/ Banorët kërkojnë ndihmën e Ush trisë


Reshjet e shumta kanë rënduar situatën edhe në Shkodër pasi gjatë natës ka patur rritje të nivelit të ujit në shkarkimet për shkak të reshjeve në lumin Drin e Bunë.

Hidrometri në Lumin Buna tregon rritjen e nivelit në 5.80cm. Ndërkohë rruga e Obotit është e pakalueshme për shkak të lartësisë së ujit 60 cm.

Në fshatin Shirq në vendin e quajtur Urrela dhe Mushan uji ka përmbytur 489 ha tokë. Bashkia Shkodër kërkon pajisjen e mjeteve të us htr isë për lundrimin dhe krijimin e aksesit për banorët e Obotit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *