U shuan në mes të rrugës 10 shqiptarë/ Ja cili është vendimi që mund të merret për shoferin që shkaktoi trägjedinë në Kroaci

Lajme nga Bota

“Kur hapa sytë, pashë që dikush th eu xhamin e autobusit dhe doli përmes tij, kështu që unë e ndoqa instinktivisht.

Kur dola, kuptova se kjo nuk ishte një ëndërr. Fillova të ndihmoj njerëzit, disa u pl ag osën, disa me dëmtime më serioze, disa kishin humbur jeten tashmë”; kjo është dëshmia tr ondit ëse e njërit prej pasagjerëve të autobusit të aksi dentuar, që i mori jetën 10 shtetasve nga Kosova, më i riu prej të cilëve 18 vjeç.


Drilon Muji rrëfeu për RTL se kishte vizituar babanë në Gjermani dhe po kthehej në shtëpi. Kur ndodhi aksidenti, ai ishte në gjumë dhe u zgjua nga g oditja dhe br itmat e pasagjerëve të tjerë. “Unë rashë nga kati i dytë i autobusit me gruan time. Gjithçka ra poshtë. Të gjithë ne që ishim afër dritares, fluturuam jashtë”, rrëfeu një tjetër i mbij etuar, Ramë Gashi.

Shoferit të autobusit nga Kosova, i cili u kthye në shk aktarin e tr agj edisë pasi e zuri gjumi në timon, i është masa e 30 ditëve par abur gim. Gjykatësi i çështjes, Mille Solldo, argumentoi se para bur gimi është caktuar për shkak të rrezikut që i dyshuari mund të arratiset.

“Procedurat do të zhvillohen në Kroaci. Por, sipas marrëveshjes në mes të Kosovës dhe Kroacisë, ekziston mundësia ligjore që procedura të zhvillohet edhe në Kosovë. Por, për këtë duhet pajtimi i dy shteteve. Mbrojtja mund ta kërkojë një gjë të tillë, por propozimi duhet të bëhet nga shteti”, u shpreh ai. Shoferi vetë ka zgjedhur deri tani të mbrohet me heshtje. Gjatë ditës, pritet të merren në pyetje edhe disa dëshmitarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.