Tron ditet Gjermania/ Ja çfarë ka Ndodhur Sot atje

Lajme nga Bota


Gjermania është tron ditur nga shifrat e vd ekjeve në 24 orët e fundit, ku është regjistruar një rekord i zi me 1129 vi ktima.


Kjo shënon herën e parë që nga nisja e pandemisë, që vendi tejkalon 1 mijë vdcekje në ditë nga COVID.

Raportimet shqetësuese vinë ndërsa Gjermania ka nisur zyrtarisht fushatën e saj të vaksinimit dhe ka siguruar 30 milionë doza shtesë të vaksinës së Pfizer dhe Biontech, duke thyer kështu paktin europian.

Vendimi u komentua me nota zhgënjimi rreth Europës, dhe polemika për shpërndarjen e padrejtë të dozave, me Gjermaninë që ka siguruar më shumë se shtetet e tj era.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *