Trishtim dhe dhimbje! Ajo që po ndodh me fëmijët në këtë vend ta prek shpirtin, çdo 10 minuta një fëmijë humb jetën atje

Lajme nga Bota


Ajo që po ndodh në Jemen me fëmijët është aq e rëndë dhe e trishë. Në këtë vend shumë fëmijë vuajnë për ushqim.

I tillë është edhe fati i Faid Samim. Ai është 7 vjeç dhe një nga miliona fëmijë që aktualisht vuajnë nga kushte të tm er rshme në Jemen.

Faid është pothuajse me fat. Tingëllon cinike ta thuash këtë, por ai tani po merr ndihmë në një spital në kryeqytetin Sanaa. Ndryshe nga shumë fëmijë në Jemen ai ka një shanc të madh për të mbijetuar.

Drejtoresha Ekzekutive i Unicef ​​Henrietta Fore thotë:

Tetë në dhjetë njerëz kanë nevojë urgjente për ndihmë dhe mbrojtje. Jemeni ndoshta është vendi më i rrez iksh ëm në botë për të qenë fëmijë ”.

Çdo dhjetë minuta një fëmijë në Jemen humb nga një sëmundjet. 2.1 milion fëmijë janë të kequshqyer akutisht. 360,000 fëmijë nën moshën 5 vjeç rre zikojnë të humbin jetën. Thirrja është që këta njerëz të ndihmohen dhe mos të lihen vetëm

2020 do të mbahet mend jo vetëm për shkak të Covid-19, por edhe si një vit në të cilin ne edhe një herë b raktisëm fëmijët e Jemenit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *