Shqiptarët Mbarojnë Për Bakllava, Por Ajo Ka Aq Shumë Sheqer Dhe Yndyrë Sa Na Shkakton Këto Sēmundje

Lajme nga Bota

Bakllava është një nga ëmbëlsirat e preferuara dhe shumë të përhapura në vend.


Mirëpo cilat janë vlerat ushqyese të saj, a duhet të hani shumë dhe cilat janë d ëmet që bakllavaja i shkakton në organizëm?Përmbajtja ushqyese e bakllavës varet shumë nga receta specifike.


Sipas Fitbit, një copë bakllavë përmban përafërsisht 230 kalori, që është rreth 11.5 përqind të vlerës ditore që duhet ta merrni. Karbohidratet që përmban sigurojnë 118 kalori, yndyrnat 100 kalori dhe proteinat 12 kalori.Një copë nga kjo ëmbëlsirë mjaft e shijshme po jo shumë e shëndetshme përmban jo më pak se 7.5 gramë yndyrë të pangopur dhe përafërsisht 17 gramë të sheqerit.

Vitaminat dhe mineralet Një pjesë e bakllavasë përmban 75 mg natrium, 6% të vlerës ditore të hekurit dhe 2% të vlerës ditore për kalciumin.Ajo nuk përmban asnjë vitaminë Sipas nutricionistëve, duke u mbështetur në këta përbëres ,bakllava mbetet një nga ëmbëlsirat më të pash ënd etshme për organizmin, pasiqë sasia e lartë e sheqerit dhe yndyrës ,që përmban shkakton dëm e të mëdha për organizmin siç janë: rritja e rrezi kut të sëmundjeve të veshkave, rritja e shtypjes së gjak ut dhe shkakton probleme të lëkurës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *