Shqipëria Drejt Një Mbyllje Të Dytë? Ja Çfarë Pritet Në Ditët E Ardhshme

Lajme nga Bota

Situata ep idemiologjike në Shqipëri është drejt përk eqësimit. Burime nga ISHP i thanë “Shqip” se në ditët në vazhdim priten masa të reja shtrënguese.

“Një lockdown i dytë do të ishte fatal, por rritja gjithnjë e më shume e shifrave të të pr ekurve me k oronavirus po vë në pikëpyetje kapacitetet e spitaleve”, i thanë burimet gazetës “Shqip”. Sipas gjasave, qeveria me propozim të Komitetit të Eksp ertëve pritet të miratojë kufizime të reja, përveç vendosjes me de tyrim të m askës në ambientet publike.


Kufizimet e reja, thanë ekspertët, kanë të bëjnë me oraret e bareve e restoranteve, aktivitetet e palestrave, muzetë e kinematë. Sikurse dhe kryeqytetet e tjera evropiane të cilat po përb allen me rritje të numrit të të p rekurve me v irusin Covi d-19, edhe Tirana pritet të zbatojë të njëjtat masa për frenimin e përhapjes së v irusit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *