Shkodra nën pushtetin e ujit/ Mijëra hektarë tokë janë nën ujë dhe asgjë nuk po bëhet për banorët

Lajme nga Bota

Edhe 500 ha tokë të tjera janë mbuluar nga uji brenda 24 orëve të fundit në Shkodër. Mëngjesin e së martës, bashkia raportoi për 3585 ha nën ujë në total, nga 3005 hektarë që ishte të hënën në mëngjes.

Nga monitorimi periodik në terren ditën e sotme datë 02.02.2021,ora 08.30, situata e përmby tjeve në terren vazhdon të jetë si më poshtë:

• Hidrometri në Dajç në orën 08.30, shënon kuotën 6.69 m.(Kuota max 6.30 m). Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme, kemi rritje të nivelit të ujit me 9 cm

• Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 08.30,shënon kuotën 8.93 m. (Kuota max 8.70 m). Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme, kemi rritje të nivelit të ujit me 6 cm
• Hidrometri i lumit Drin në orën 08.30,shënon kuotën 7.20m. (Kuota max 7.50 m). Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme, kuotat janë të pa ndryshuara.
• Lumit Kir ka prurje të shumta.
Bashkia Shkodër
Sipërfaqe totale e për mbytur 3585 Ha: 1. Tokë e pakultivuar 735 Ha, 2. Foragjere të dyta, jonxhe 2565 Ha, 3. Grurë 150 Ha, 4. Bimë Dekorative 92 Ha, 5. Pemtore 40 Ha
6. Serra 3 Ha, Nj.A. Ana e Malit
1. Rruga e Obotit është e pakalueshme me mjete të larta. Niveli i ujit mbi rrugë arrin rreth 110-120 cm., 2. Në fshatin Obot ka prezencë uji në oborre 60cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *