Shifra rrëqethëse! Po lindin më pak vajza, ja përse/ Të prek shpirtin ajo që u bëjnë prindërit

Lajme nga Bota


Ab ortet përzgjedhëse mbi bazë gjinore që janë mjaft të përhapura në pjesë të Evropës Juglindore dhe të Azisë Jugore dhe Lindore kanë çuar në ndryshime të thella në raportin e lindjeve djem-vajza.

Deri në vitin 2030 në botë pritet të lindin rreth 4.7 milionë më pak vajza. Shkaku për këtë është rritja e ab orteve mbi bazë g jinore që ka çuar në disbalancë mes lindjeve të djemve dhe të vajzave.


Arsyeja për abor tet përzgjedhëse është preferenca për pasardhës meshkuj, e cila është e ngulitur në kulturën e këtyre vendeve. Studimi i botuar në “British Medical Journal” parashikon se deri në vitin 2030 mungesa e lindjeve të vajzave mund të çojë në një tepricë të djemve në rreth një të tretën e popullsisë së botës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *