Rrëfimi l Studentit Shqiptar Në lzmir: Ishte Llahtar, Mua Më Kapi Në Katin E Pestë…

Lajme nga Bota

Rrefimi l Studentit Shqiptar Në lzmir: Ishte Llahtar, Mua Më Kapi Në Katin E Pestë…

Ardit Barani është një nga shqiptarët që jeton në Izmir, e cila është edhe z ona më e g oditur nga të rmeti tr agjik në Turqi ditën e djeshme.


Në një rr ëfim për Abcnews.al ai tregon se në momentin që ra t ërmeti ishte në katin e pestë të një g odine. “Isha në shtëpi.

Nuk po dija çfarë të bëja, nuk kisha nga ikja se isha në katin e pestë dhe qëndrova. Kur pushuan l ëkundjet zbrita nga pallati. Ishte llahtari”, tregoi ai

Studenti nga Shkodra tregon se pasi zbriti nga pallati veprimi që bëri ishte telefonimi i familjes.

“I mora në telefon dhe u thash jam mirë. Do të dëgjoni që ka rënë një t ërmet por jam mirë. Por nuk më besonin. Pasi dëgjuan lajmet më morën sërish dhe nuk po e besonin”. tha ai. Por si është gjendja e shqiptarëve të tjerë?


“Jemi si kokrra e mollës. Të gjithë shokët me të cilët jam këtu, por edhe të tjerët që njoh janë shumë mirë. Nuk ka asnjë të l ënduar”, vazhdon rrëfimin Ardit Barani.

Gjithashtu ai theksoi se natën e kaloi në çadër pasi z ona e Izmirit pas të rmetit të f uqishëm ka regjistruar edhe 100 pasgo ditje të tjera.

“Shteti ka vendosur çadra në parqe, ka ndarë u shqime ushtria dhe këtu do ta kalojmë natën”, përfundoi ai.

Deri tani në Turqi numri i vi ktimave ka arritur në 25, ndërsa mbi 600 janë të l ënduarit, teksa op eracionit e kërkim shp ëtimit vijojnë në Izmir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *