Rolls-Royce klasik është kthyer në një makinë elektrike

Lajme nga Bota

Pritet të ndërtohen 30 makina Rolls Royce të elektrizuara.

Ndërmarrja britanike Lunaz është e specializuar në elektrifikimin e makinave klasike luksoze. Pas Bentley dhe Jaguar, një Rolls Royce tani po shndërrohet në një të tillë. Dhe jo çdo Rolls Royce, por Phantomi legjendar, transmeton Telegrafi.

Lunaz po elektrizon Phantomin e vjetër.

Motori i benzinës zëvendësohet nga një motor elektrik. Bateria është 120 kWh. Kjo duhet të lejojë një interval deri në 483 kilometra përkundër peshës së rëndë të Phantomit. Phantomi elektrik është jashtëzakonisht i shtrenjtë.

Çmimi i tij fillon nga 550,000 euro. Lunaz planifikon të ndërtojë 30 nga Phantom. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *