Rikthehet mbajtja e maskave edhe ne ambiente te hapura, cfare pritet te dryshoje nga e hena

Lajme nga Bota


Pas më pak se dy muajsh në zonën e bardhë, Sicilia është gati të kthehet në zonën e verdhë për shkak të rritjes së rasteve të Covid-19, numrit të shtretërve të zënë në kujdes intensiv dhe gjithashtu në reparte të zakonshme transmeton shqiptari.net.


Sipas mediave italiane, kalimi, i hipotezuar fillimisht për fundin e gushtit, pritet të ndodhë që në 16 gusht, vetëm një ditë pas Ferragostos. Skenari i ri mund të trembë turistët e shumtë që kanë zgjedhur ishullin si destinacion pushimesh. Por çfarë ndryshon?

Në zonën e verdhë nuk ka rivendosje të ores policore, por detyrimi për të mbajtur maskë gjithashtu kthehet edhe ne jashtë. Rregullat për restorantet gjithashtu ndryshojnë, por ato nuk duhet të mbyllen: në zonën e bardhë kufiri i njerëzve që ulen në të njëjtën tryezë është gjashtë në ambiente të mbyllura, ndërsa jashtë tryezat janë te lira;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *