Reshjet e shiut do të bien me intesitet të lart në këto zona të Shqipërisë uji do të marr para çdo gjë

Lajme nga Bota


Instituti i Gjeoshkencave, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit (IGJEUM) pas paralajmërimit që bëri ditën e djeshme, vijon me parashikimet për një mot të keq në ditët në vijim dhe r re zik për përm by tje.


Sipas llogaritjeve të publikuar sot nga IGJEUM përgjatë datave 7 -11 Janar 2021 priten reshje shumë intensive, pothuajse në të gjithë territorin.

Këto reshje pritet të sjellin rritje të rre zi ksh me të prurjeve në lumenjtë e mëdhenj dhe të mesëm Drin-Buna, Mat, Ishëm, Erzen, Shkumbin, Seman dhe Vjosë.

“Përmb yt je mund të shkaktohen nga lumi Drin-Buna dhe Liqeni i Shkodrës me prurjet maksimale të cilat parashikohen të arrijnë zonat e rrezikuara në datën 12 Janar 2021. Lumenjtë Mat, Ishëm, Erzen dhe Shkumbin do i arrijnë prurjet maksimale në fundin e datës 8 dhe 9 Janar 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *