Reshjet e shiut dhe moti i k eq, 2 mijë e 700 hektarë tokë bujqësore janë përmbytur në këtë vend…

Lajme nga Bota

Moti i ke q po shkakton dëme të shumta sidomos në veri të Shqipërisë. Një ndër qytetet më p roblematike mbetet Shkodra ku janë konfirmuar se janë përmby tur mbi 2 mijë e 700 hektarë tokë bujqësore.

Sakaq, liqeni i Shkodrës po shënon kuotën mbi maksimalen 8.8 metër nga limiti që shkonte 6.5 metër si shifër maskimale.

Lumi Drin dhe Kir janë në gjendje kritike sa i përket nivelit të ujit ndërkohë që në Dajç rreth 250 shtëpi janë të rrethuara nga uji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.