Publikohen fotot/ Kështu dukej qyteti i Mekës në kohën e profetit Muhamed

Lajme nga Bota


Në një muze në Mekë të Arabisë Saudite, gjendet planvendosja e Mekës gjatë kohës që jetonte profeti Muhamed.

Maketa e vendosur në muze, pasqyron planvendosjen e Mekës në vitin 610, ku në mes shihet Qabeja, ndërsa afër saj burimi i Zemzemit si dhe shtëpia ku ka lindur profeti.

Në këtë maketë shihen edhe shtëpitë e kalifëve Ebu Bekr dhe Omer. Në këtë muze është ndërtuar edhe një dhomë, e ngjashme me atë në të cilën ka jetuar profeti Muhamed.

Kushtet e jetës, orenditë shtëpiake që përbëhen nga disa enë, etj. janë të vendosura në këtë shtëpi muze, e cila është ndërtuar bazuar në tregimet e shokëve të profetit dhe thëniet profetike që kanë të bëjnë me shtëpinë e tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *