Persosmeria e krijimit te Zotit Fuqiplote, perse ekziston ajo vrime e vogel nen hunden tone?!

Lajme nga Bota

Përse ekziston ajo vrimë e vogël nën hundë? Ka kohë që kjo pyetje i mundon biologët.

Quhet filtrum dhe është universale për fytyrat njerëzore si hunda apo sytë. Sipas të dhënave që i kemi në dispozicion, kjo ka të bëjë me mënyrën me të cilën fytyra e njeriut formohet gjatë zhvillimit.

Filtrum tregon vendin ku pjesët e ndryshme të fytyrës bashkohen në një. “Në këtë vend, bashkimi i e lementeve kryesore të fytyrës njerëzore më në fund formohet”, shpjegon Dr. Michael Mosley në një video-pr ogram të B BC-së Wildlife “Inside the Human Body”. Tri pjesët kryesore takohen në buzën e sipërme, duke formuar zgavrën e cila quhet filtrum.”

Zhvillimi i fytyrës ndodh në mes të muajit të dytë dhe të tretë të sht atzënisë, dhe në qoftë se fytyra nuk formohet gjatë kësaj periudhe, për shkak të arsyeve gj enetike apo arsyeve të tjera, atëherë kjo nuk do të ndodhë më kurrë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *