Pastroni mushkëritë me këtë kurë pa asnjë kosto, ju duhet vetëm lëkura e portokallit/ Ja si ta bëni

Lajme nga Bota


Lëkura e portokallit është shumë e mirë për pastrimin e mushkërive nga he lmet e marra nga ajri dhe subst ancat që shkaktojnë ale rgji.

Vlerat e rëndësishme të lëkurës së portokallit. Sipas informacioneve, lëkura e portokallit është e pasur jo vetëm me vitaminë C, por edhe me vitaminë A, enzima, fibër dhe pektinë.

Vitamina C është fantastike për sistemin imunitar, veçanërisht në kohët kur ai ka më shumë nevojë që të lu ftojë të ftohurën dhe gripin.

Përveç vitaminës C, lëkura e portokallit përmban flavonoidë, kalçium, magnez dhe bakër. Flavonoidët janë antioksidantë që jo vetëm që pastrojnë mushkëritë, por edhe pen gojnë shfaqjen e tum oreve.

Njeriu është i ekspozuar ndaj një niveli të lartë ndotjeje dhe toksinash që vështirësojnë punën e mushkërive. Ajri është i ndotur dhe të gjitha substancat që futen në trup depozitohen në mushkëri duke rënduar funksionin e tyre. Lëkura e portokallit duhet pastruar mirë me sodë buke për të larguar pesticidet.

Ajo duhet konsumuar rregullisht ndonëse është e vështirë për t’u kaf shuar dhe përtypur. Ju mund ta përfshini lëkurën e portokallit në lëngje frutash ose ta thani atë dhe më pas ta bluani sa të bëhet pluhur.

Ju sugjerojmë që pluhurin e lëkurës së portokallit ta konsumoni me sallata dhe gatime të ndryshme. Çaji i lëkurës së portokallit për rrugët e frymëmarrjes Lëkurën e thatë të portokallit mund ta shfrytëzoni edhe për një çaj shërues dhe plot shije. Për këtë çaj që rekomandohet edhe për duhanpirësit. duhet të përdorni 250 ml ujë dhe një lugë gjelle me lëkurë portokalli të thatë mundësisht të shkërmoqur.

Ziejini së bashku dhe më pas lëkurat mbajini në ujë për 1 orë. Pas një ore kullojeni çajin shtoni pak mjaltë për ta ëmbëlsuar dhe pijeni të ngrohtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *