ParaIajmëron Angela MERKEL, Prej Datës 8 Ma Rs Në Gjermani Do Të…

Lajme nga Bota


Kancelarja gjermane Angela Merkel, në takimin e ri të nesërm me kr yeministrat e 16 krahinave gjermane…

Do të propozojë nga 8 marsi të lehtësohen kufizimet për kontaktet sociale në vend, theksohet në propozim vendimin që do të ofrohet në shqyrtim dhe miratim të shefave të rajoneve gjermane.


Sipas vendimit, deri tek i cili kanë ardhur agjencitë perëndimore, nga festa e Ditës së Gruas do të m undësohen kontakte midis “dy amvisërive”, si dhe mbledhje e të paktën pesë personave, pa i ll ogaritur fëmijët.

Në javët e fundit në Gjermani sërish u happen parukeritë dhe shkollat edhe krahas fr ikës tek autoritetet shëndetësore nga vala e tretë e ko ronavirusit.

Në takimin e nesërm, pritet të vazhdohet vlefshmëria e shumicës së masave që janë në në fu qi tani më katër muaj:

Si r estorantet e mb yllura, baret, muzetë dhe pa lestrat, pritet të sht yhen deri më 28 m ars.
Autoritetet gjermane veçanërisht kanë fr ikë nga m utacionet e reja të ko ronavirusit që po përhapen me shpejtësi në të gjithë Evropën dhe vendin e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *