Pamje apoka liptike nga tërmeti 6.2 ballë, raportohet se numri i jetëve të humbura ka shkuar në 42

Lajme nga Bota


Pamje apoka liptike nga tërmeti 6.2 ballë, raportohet se numri i jetëve të humbura ka shkuar në 42


Të patën 42 persona humbën jetën dhe qindra u lën duan kur një tërm et i fu qi shëm ndodhi në ishullin indonezian të Sulawesi, duke shembur disa ndërtesa përfshirë një hotel.
Tërmeti me magnitudë 6.2 g odi ti në orët e para të ditës, duke shkaktuar panik në mesin e banorëve të t mer ruar të ishullit, i cili u go dit nga një tërmet i madh dy vjet e gjysmë më parë, si pas ojë e të cilit gjetën vd ekj en mijëra njerëz.

Ekipet e shpëtimit kanë nisur një o per acion të gjerë dhe raportojnë se shumë persona janë nën rrënoja. Sipas Agjencisë së Menaxhimit të Fatkeqësive, si pasojë e shembjes së ndërtesave kanë humbur jetën 26 persona vetëm në qytetin e Mamuju.

Rescuers search for survivors at the ruin of a government building collapsed during an earthquake in Mamuju, West Sulawesi, Indonesia, Friday, Jan. 15, 2021. A strong, shallow earthquake shook Indonesia’s Sulawesi island just after midnight Friday, toppling homes and buildings, triggering landslides and killing a number of people. (AP Photo/Azhari Surahman)

Leave a Reply

Your email address will not be published.