NJERËZIT QË FLASIN ME VETEN E TYRE JANË GJENI

Lajme nga Bota

Albert Ajnshtajn fliste me veten e tij duke ja përsëritur vetes fjalitë me një ton të qetë.


Dhe ka tri arsye shumë të forta për këtë gjë,20 njerëzve iu dha emri i një objekti dhe nga ata u kërkua ta gjenin atë në market.

Gjatë pjesës së parë të provës, kur ata qëndronin të qetë, e patën të vështirë ta gjenin objektin,por kur filluan ta thonin emrin e tij me zë të lartë, gjërat filluan të lehtësoheshin.

Sipas studiuesve, kur emrat e gjërave thuhen me zë të lartë, nxitet memorja, por kjo gjë funksionon vetëm nëse jeni familjarë me objektin, pra e njihni atë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *