Një Hu Mbje Shumë E Madhe! Nd Ahet Nga Jeta Këngëtarja E Mirënjohur Shqiptare

Lajme nga Bota


Ka ndërruar jetë këngëtarja e mirënjohur popullore, Dita Papajani. Ajo u bë pjesë e interpretimeve të këngës popullore në fillim të viteve 1960. Në jetën e saj të gjatë artistike si pjesëtare e Ansamblit Kombëtar të Këngëve dhe Valleve Popullore, ja doli të vendoste emrin e saj krahas më të mëdhenjve interpretues të këngës sonë popullore.


Pas viteve 1990 mori pjesë në ringritjen e besimit fetar në Shqipëri.

Papajani ishte nga të parat që u aktivizua për hapjen e Kishës së Un gjillëzimit, si dhe e vendosi përsëri talentin e saj në shërbim të korit kishtar të Kishës Or thodhokse Autoqefale.

Ceremonia e nderimit dhe përcjellja për në banesën e fundit do të bëhet nesër në 12.00, në kishën e Un gjillëzimit, tek rruga e Kavajës, Tiranë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *