Niveli i rre zikut është i lartë, merrni masa dhe beni kujdes! Ngrihet alarmi në Shqipëri

Lajme nga Bota


IGJEUM ka ngritur alarmin dhe paralajmëron nivel të lartë rreziku sa i takon zjarreve në pyje, pothuajse në të gjithë qarqet e vendit.

“Vetëm në qarqet Dibër dhe Durrës pritet nivel “i moderuar” rreziku”, thuhet në njoftim.

“Vala e të nxehtit gjatë ditëve në vijim, përveç temperaturave të larta, do të shoqërohet edhe me pluhur me origjinë nga shkretëtira e Saharasë”, vijon njoftimi, ku mes të tjerave për ditën e sotme temperaturat pritet që të shkojnë mbi 41 gradë.


NJOFTIMI
Sot pasdite (e shtunë dt.31) dhe nesër (e diel dt.01) pritet nivel “I LARTË” rreziku në pothuajse të gjitha qarqet e vendit. Vetëm në qarqet Dibër dhe Durrës pritet nivel “I MODERUAR” rreziku (siç tregohet në tabelë, respektivisht për secilin qark). Në qarqet Dibër dhe Durrës pritet rrezik “I LARTË” vetëm në zona të lokalizuara, konkretisht: Dibër (perëndim) dhe Durrës (jug).
Rreziku pritet të jetë më i lartë ditën e nesërme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *