Ngriti flamurin në mes të Beogradit, por Ballist Morina përkrah këngëtarin serb

Lajme nga Bota


Ballist Morina është shqiptari që ngriti dronin në ndeshjen Serbi-Shqipëri në vitin 2016 dhe ditën e sotme ai i ka dalë në mbrojtje këngëtarit serb Goran Bregoviç i cili është përfolur se do të jetë pjesëmarrës në Korçë.

Ndryshe nga sa mendojnë shumica e artistëve shqiptarë dhe jo vetëm të cilët e ak.uzojnë Gregoviç se në kohën e luft.ës së Kosovës ka nx.itur thirrje anti shqiptare, Ballist Morina thotë të kundërtën.


Sipas tij nuk rezulton askund që Goran Bregoviç tu ketë kënduar të ashtuquajturve “Tigra t’arkanit” ,”çetnikëve” (ashtu si pretendohet) apo me këngët e tij dhe me ndikimin e tij të ketë nxitur urrejtje nga ana serbëve kundrejt shqiptarëve.

Ballist Morina thotë, se përkundrazi në vitin 1983 si rrok-band “Bjele Dugme” ka realizuar një këngë në gjuhë shqipe Rroka Mandolinën (Kosovska) dhe që ka pasur sukses të jashtëzakonshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *