Nga Dita E Hene Shtrengohen Masat.Ja Cfare Pritet Te Ndodh…

Lajme nga Bota

Nga dita e hene shtrengohen masat.Ja cfare pritet te ndodh.Nga dita e hene Italia do te marr masa te reja per ndalimin e in fektimit te populsise.Giuseppe Conte tha se nuk ka deshire per një i zolim të dytë pasi ka pro bleme te medha ekonomike.


Sipas dekretit te fundit që qarkulloi të shtunën dhe u nënshkrua të dielën, palestrat, pishinat, baret dhe restorantet do të mbyllen nga ora 18:00, ndërsa qytetarët nxiten të mos udhëtojnë jashtë provincës së tyre të banimit.Nderkaq në shkollat ​​e mesme do të jetë e mundur mësimi në distancë edhe mbi 75%. Dispozitat shkojnë si plotësim i kërkesave të rajoneve që e kishin kërkuar 100%.

Ashtu si dhe në shtetet e tjera të Europës, qeveria italiane ndihet e dës hpëruar për të mos e i zoluar ekonominë, ndërsa në anën tjetër ndeshet me zemërimin popullor për rivendosjen e kufizimit të lëvizjeve.


Tani që spitalet ne Itali janë vënë nën pres ionin e shtrimeve të larta, autoritetet kanë hapur qendra të përkohshme për ku rimin e rasteve të rënda. Pavarësisht kësaj autoriteti kryesor shëndetësor pa ralajmëroi të premten se kapacitetet spitalore po ezaurohen me shpejtësi.Ruani qetesini dhe perdorni masken dhe ruani distancimin social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.