Mos i bëni të q ajnë se s’të bëhet njeri as baba as nënë! E vërtetuan dhe shkencëtarët: Prindërve u del gjumi natën nga meraku për fëmijët edhe kur i kanë të m artuar

Lajme nga Bota

Thuhet se dashuria e prindërve për fëmijët e tyre është e pashk atërrueshme. Po, kur ke një fëmijë, duhet të kujdesesh për të, jo nga detyra, por nga instikti.


Prindërit i duan fëmijët, i mbrojmë, i ushqejnë dhe kujdesen derisa sa të kenë fyrmë për ta. Por sipas një studimi është vërtetuar se prindërëve shpesh u del gjumi natën sepse janë të shq etësuar për fëmijët e tyre edhe kur ata janë në moshë madhore dhe të ma rtuar madje. Një st udim në këtë drejtim u krye nga Amber J. Seidel i Universitetit Shtetëror të Pensilvanisë dhe është botuar në The Journal of Gerontology. Në fund të këtij st udimi u zbu lua se prindërit vazhduan të h umbnin gjumin e tyre nga shq etësimi për fëmijët e tyre, madje edhe të rriturit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *