Mos e Humbisni..! A e dini përse shërben kjo pjesë e syrit..?

Lajme nga Bota


Kur flasim për strukturën e syrit të gjithë e dimë për nocionet kokë rdhoku i syrit, re tina e syrit, ko rneja, be bja e syrit dhe të mblat, mirëpo ekziston një për të cilin nuk dimë fare.Mirëpo, a e dini se cila pjesë e syrit ka emër la tin p lica semi lunaris?Fjala është për pjesëzën “e lëngët” ngjyrë trëndafili në pjesën e brendshme të këndit të syrit prejardhja e së cilës është shumë interesante..


Syri i njeriut vepron ngjashëm me mënyrën në të cilën funksionon fotoaparati: pjesët e para transparente të syrit thyejnë rr ezet e dritës duke projektuar fotografi të zvogëluar dhe të ku ndërt në re tinë ku në qe lizat ne rvore shndërrohen në i mpulse elektrike nervore.Syri i njeriut ka këndin e shikimit prej 200 gradësh dhe është në gjendje të dallojë 10 milionë nuanca të ngjyrave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *