Mjeku jep aIarmin: Mos flini më në anën e djathtë, duhet të flini në anën e majtë për mos të vuajtur nga këto sêmundje

Lajme nga Bota


Ne kalojmë rreth një të tretën e jetës sonë në gjumë. Por pozicioni që flemë ka një rëndësi të madhe. Mjeku Hooman Melamed ka thënë:

Tetëdhjetë përqind e popullsisë do të ketë probleme me shpinën në një moment të jetës së tyre dhe kjo vjen si pasojë e pozicionit në të cilin flenë.”

Pozicioni më i mirë për të fjetur është në anën e majtë për shkak të përfitimeve të shumta të saj shëndetësore. Kjo sepse trupi juaj pushon më shumë, sipas mjekëve.

Ky pozicion përmirëson shëndetin e sistemit të tretjes. Gjithashtu sipas ”Medical Daily” fjetja në anën tuaj të djathtë mund të përkeqësojë urthin. Kur flini në anën tuaj të majtë stomaku dhe ezofagu janë në të njëjtin nivel dhe nuk çlirohet dhe aq shumë a cid nga stomaku.

Ashtu si pankreasi dhe stomaku, shpretka gjendet në anën e majtë të trupit. Gjumi në anën e majtë lehtëson funksionimin e këtij shpretkës e cili luan një rol të rëndësishëm në sistemin limfatik. Kjo ju lejon të flini më mirë dhe gjithashtu ndihmon në eliminimin e toksinave më lehtë.

Mëlçia është në anën e djathtë të trupit dhe gjumi në atë anë vetëm e mbingarkon atë. Kështu që ky organ mund të funksionojë në mënyrë optimale, vetëm nëse ju flini në anën tuaj të majtë. Por edhe gja ku qarkullon më mirë nëse ju flini në anën tuaj të majtë.

Dhe nëse nuk doni të keni probleme me shtyllën tuaj kurrizore duhet të flini në anën tuaj të majtë, kështu këshillojnë mjekët më të njohur ortopet në botë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *