METEROLOGËT JAPIN ALARMIN: NJË CIKLON I FORTË DO PREK GJITHË EUROPËN EDHE VENDIN TONË, TË HËNËN PARASHIKOHET

Lajme nga Bota

Një ciklon shumë i fuqi shëm dhe ma siv godi ti mbrëmë shumë pjesë të Evropës perëndimore me erëra ura gan ike deri në 180km/h. Qendra ciklonike arriti në Le Mans të Francës rajon në bregdetin perëndimore të Francës.

Cikloni me dimensione të mëdha ka god itur një territor të gjerë të Evropës perëndimore, jugperëndimore dhe veriperëndimore duke sjellur rrebeshe të fu qishme shiu me vetëtima, bubullimë dhe breshër, erëra uraganike dhe reshje të den dura bore në disa rajone kodrinore-malore.


Erërat uraganike me fuqi mbi 100km/h kanë god itur brigjet e Atlantikut në Francë dhe Britaninë e Madhe, ndërsa cikloni me dimensione dhe përmasa të mëdha ka përfshirë edhe shumë pjesë të Spanjës, Portugalisë, shtetet e Beneluksit e deri në Evropën qendrore dhe Gadishullin Ballkanik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *