Merret Vendimi i ri në ZVICËR/ Ja çfarë u vendos Sot…

Lajme nga Bota


V otuesit në Zvicër kanë h edhur p oshtë një i niciativë të partisë së djathtë, SVP-së për të sh fuqizuar marrëveshjen për lëvizje të lirë me Bashkimin Evropian.Rezultatet dhe parashikimet e pjesshme tregojnë se propozimi do të r efuzohet me rreth 62% të v otave.


Rezultatet përfundimtare priten më vonë gjatë ditës së sotme, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. “Rezultati i vo timit duket se konfirmon politikën e qeverisë për marrëveshjet bilaterale me bll okun prej 27 vendesh,” thotë Urs Bieri, shkencëtar politik në institutin kryesor të kërkimit GfS Bern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *