Ligji i ri: Bëni fëmijе gjatе pandemisë, do të paguhеni…

Lajme nga Bota

Singapori po ofron para për të inkurajuar njerëzit të kenë fëmijë gjatë p andemisë së korronaviirus. Sh qetësimi që ka ky vend është që qytetarët ndërsa po l uftojnë me str esin financiar dhe pushimin nga puna, po shtyjnë planet e tyre për t’u bërë prindër.


“Ne kemi marrë njoftime se Covi d-19 ka bërë që qytetarët të cilët aspirojnë të bëhen me fëmijë po shtyjnë planet e tyre të prindërimit,” tha Zëvendës Kryeministri i Singaporit Heng Swee Keat. Heng u shpreh se d etajet rreth shumave dhe mënyrës se si do të bëhen pagesat, do të shpallen në një datë të mëvonshme. Ndërkohë që kjo shtysë f inanciare vjen pas sistemit aktual të bonuseve për foshnje që ka Singapori, ku ata që kualifikohen kanë përfitime rreth 10,000 dollarë për fëmijë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *