LAJMI I FUNDIT/ Prej Sot hyjnë në fuqi Masat e reja, Ja çfarë ndalohet…

Lajme nga Bota


Nga sot hyjnë në fuqi masat e reja shtrënguese kundër virusit Korona. Pas miratimit të Ligjit për mbrojtjen e popullsisë nga sëmundjet ngjitëse, maskat bëhen të obligueshme në hapësira të mbyllura dhe publike.

Në fuqi hyn është ndalesa për grumbullime pas orës 22, ndërsa ndalesa e vizitave familjare nuk është përfshirë në ligj. Zëvendëskryeministri për luftë kundër kor, rupsionit, Lupço Nikollovski thotë se ditëve në vijim do të plotësohen të gjitha kapacitetet e inspektorateve të cilat duhet të monitorojnë zbatimin e masave shtrënguese.

E kemi patjetër t’i forcojmë kapacitetet e institucioneve të nevojshme për të vendosur rend dhe disiplinë.

Me pensionimet dhe masat e reja, nevoja për kuadro të reja u shfaq që në fillim por sot mund të ndaj lajm pozitiv se analiza e kërkuar nga Qeveria është përgatitur nga Këshilli i Inspektorateve bashkërisht me 28 inspektorate do të jetë prioritet pune dhe në bazë të saj do të veprohet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *