LAJMI I FUNDIT për Lejet e Vozitjes (Patent Shoferi)…

Lajme nga Bota


Njohja ndërkombëtare e patentë shoferëve të Kosovës, mbetet ende sfidë qytetarët e Kosovës të cilët jetojnë në vendet e ndryshme evropiane.

Patentë shoferët e lëshuar në Kosovë, në shumë vende të Bashkimit Evropian nuk njihen, dhe si rezultat i kësaj shumë bashkëatdhetarë obligohen që të rimarrin një leje të re për vozitje në shtetin që jeton.


Ani pse është thënë se shteti i Gjermanisë mund të filloj bashkëpunimin institucional për njohjen e patentë shoferëve të Kosovës, një gjë e tillë tani për tani nuk do të ndodhë.

Ministria e Punëve të Brendshme, në një përgjigje për Telegrafin ka bërë të ditur se ende nuk kanë ndonjë marrëveshje me shtetin gjerman për njohje të patentë shoferëve.


“Nuk kemi marrëveshje për njohjen reciproke për patentë shoferë me Republikën e Gjermanisë në momentin që do të ketë marrëveshje do të njoftoheni”, thuhet në përgjigjen e MPB-së.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *