Lajmi i Fundit për Hapjen e Kufijve… Ja çfarë pritet të ndodhë !

Lajme nga Bota


Qytetarët e anketuar nga TVM2 mirëpresin vendimin për hapje të kufijve me rajonin pa PCR test. Ato thonë se kanë kohë pa i parë të afërmit e tyre dhe do të shfrytëzojnë momentin e parë për ti vizituar ata.

Megjithatë vizitat e tyre kryesisht në Kosovë do të varen edhe nga gjendja epidemiologjike me virusin korona. “Ekonomia nuk k apse të bllokohet. Kush e ka të shkruar do ta kalojë. Virusin do ta kalojnë të gjithë se s’bën. Më vjen mirë që do happen kufijtë”…”Nuk është dashur të mbyllen fare.


Vendi ynë dhe edhe katër vende të tjera nga rajoni me iniciativë të përbashkët në koordinim të Ministrisë së Shëndetësisë, vendosën që të lejojnë hyrje pa paraqitjen e PCR testit negativ në vendkalimet kufitare.


Me këtë nga 12 tetori do t’u mundësohet hyrje pa pengesa shtetasve nga Serbia, Kosova, Mali i Zi dhe Bosnje e Hercegovina, ndërsa në mënyrë reciproke është dakorduar edhe qytetarët e vendit tonë të udhëtojnë në këto vende pa treguar vërtetim mjekësor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.