Lajmi i Fundit në ITALI, Ndryshon gjendja… Ja çfarë ka ndodhur

Lajme nga Bota

Në Itali të martën janë regjistruar 5901 raste të reja, pikërisht në ditën kur kryeministri i Italisë, Giuseppe Conte, ka vendosur kufizime të reja si në tubime, restorante, sporte e aktivitete në shkollë.

“Ne duhet të parandalojmë që vendi të futet në mbyllje totale. Ekonomia ka filluar të lëviz shpejt”, ka thënë Conte.

Po ashtu dasmat dhe ceremonitë tjera mund të kenë maksimalisht 30 persona. Po ashtu është këshilluar që maska të mbahet edhe në shtëpi kur janë prezent anëtarë që nuk janë pjesë e familjes.

Shifrat me koronavirus në Itali po vazhdojnë të rritet, e Conte thotë se është si pasojë e tubimeve familjare e shoqërore.

Janë regjistruar 41 viktima nga COVID-19 në Itali të martën, që nënkupton edhe shifra e viktimave po rritet.

Por është më e ulët se mbi 900 viktima në ditë sa regjistroheshin nga fundi i marsit apo fillimi i prillit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.