LAJMI I FUNDIT/ ITALIA Merr Vendim, Ndalon Udhëtimet Nga Kjo Datë

Lajme nga Bota


Rregullat e reja, së bashku me aktualet që përfshijnë orën policore, do të përpiqen ta ndalojnë qarkullimin e virusit në të gjithë vendin gjatë periudhës së festave, me kufizimin e numrit të njerëzve të mbledhur në një vend.


“Nëse e ulim rojën tani, vala e tretë është mbas këndit”, deklaroi ministri i Shëndetësisë, Roberto Speranca. Udhëtimet midis provincave italiane do të ndalohet nga 21 dhjetori deri më 6 janar, ndërsa njerëzve nuk do t’u lejohet të largohen nga qyteti më 25, 26 dhjetor dhe 1 janar, shtoi Gardijan.


Qytetarët gjithashtu “seriozisht këshillohen” të mos shkojnë te miqtë, të afërmit, fqinjët dhe të jenë vetëm me anëtarët e familjes.

Masat e tjera kufizuese do të futen më vonë gjatë ditës, ndërsa çdokush që hyn në Itali do të jetë i detyrueshëm të kalojë dhjetë ditë në karantinë, duke filluar nga 20 dhjetori. Ky veprim është menduar për t’i parandaluar italianët të shkojnë në vendpushimet e skjimit që janë të hapura në disa vende evropiane. Kafenetë dhe restorantet do të qëndrojnë të mbyllura në rajonet që janë në zonën e kuqe ose portokalltw,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *