LAJMI FUNDIT / Gjermania Izolohet Total Deri Me Kete Date ..

Lajme nga Bota


Kancelarja gjermane, Angela Merkel, ka njoftuar për një iz olim kombëtar nga e mërkura për të l uftuar numrin në rritje të rasteve të COVI D-19.

Dyqanet joesenciale dhe shkollat do të mbyllen sipas kësaj mase e cila do të zgjasë deri më 10 ja nar, raporton BBC.

Kancelarja Merkel ka njoftuar për këtë vendim pas takimit me u dhëheqësit e 16 landeve të vendit, kur tha se ka “një nevojë u rgjente për të ndërmarrë veprime”.

Kohët e fundit ka pasur rritje rekord të numrit të personave të vd ekur brenda një dite nga COVI D-19.Shifrat e fundit zyrtare treguan për 20,200 persona të tjerë të inf ektuar, duke e çuar totalin e Gjermanisë deri më tani në më shumë se 1,3 m ilion.

Restorantet dhe baret tashmë janë mb yllur në gjashtë javët e fundit dhe disa zona të vendit kishin vendosur bll okimet e tyre.Nën bll okimin kombëtar, dyqanet me produkte esenciale, të tilla si ato që shesin ushqime, do të qëndrojnë të hapura, ashtu si edhe bankat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *