Lajm super i mirë! Italia kërkon punëtorë, kerkon 30 850 emigrantë

Lajme nga Bota


Italia nis zbatimin e një dekreti të ri për pranimin e emigrantëve në kuadër të planit për të punësuar qytetarë nga vende jo anëtare të Bashkimit Europian mes të cilëve dhe Shqipëria.

Qeveria Conte ka aprovuar një program tra nzitor për pranimin e të huajve për punësim. Nga ora 9 e datës 13 tetor 2020 në portalin e Ministrisë së Brendshme Italiane nis procedura online e zbatimit të lëtij dekreti që parashikon pranimin në territorin italian për motive punësimi të 30 850 emigrantëve të rinj ekstrakonumitarë.

Qytetarët ektrakomunitarë që përmbushin kërkesat, duhet të aplikojnë online me afat deri më 31 dhjetor 2020.

Ndër 30 850 kuota pranimi, 18 mijë prej tyre i janë rezervuar emgirantëve nga Shqipëria, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Serbia, Sri Lanka. Moldavia Mali, Marok, Filipine, Algjeria, Bangaldesh, Bosnja-Hercegovina., Bregu i Fildishtë, Korea, Egjipti, Salvador, Gambia, Gana, Japoni. Eriopia, Ukraina, Senegal, për t’u punësuar në sektorin e bujqësisë, turizmit e hotelerisë.

Rreth 12 850 kuota të tjera janë parashikuar për punësim dhe për konvertim të lejeve të qëndrimit të emigrantëve ekstrakomunitarë që ndodhen në Itali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *