Lajm i ri i Rëndësishëm për të gjithë Mërgimtarët në AUSTRI…

Lajme nga Bota


Gjermania ka vendosur një grup rregullash të hyrjes. Çfarë do të thotë kjo për austriakët që duan të kalojnë kufirin?


Për njerëzit që jetojnë në rajonet kufitare të Austrisë, kalimi në Gjermani për të mbushur rezervuarin ose për të bërë pak pazar – ose për të vizituar farmacinë – ka qenë një mënyrë jetese për dekada, përcjell albinfo.at.

Që nga e mërkura, më 9 dhjetor, megjithatë, austriakëve u është ndaluar të kalojnë kufirin për të bërë pazar ose për ndonjë formë tjetër të blerjes në Gjermani për shkak të rregulloreve të karantinës.


Kushdo që shkel shkeljet e karantinës në Gjermani pasiguron një gjobë deri në 2,000 € – madje vetëm për një udhëtim të shkurtër përtej kufirit për të mbushur makinën me benzinë ​​ose për të bërë pazar.

Një zëdhënës i Ministrisë së Shëndetësisë, Marcus da Gloria Martins, i tha BR24 se kalimi i kufirit për të blerë diçka ishte një “udhëtim i panevojshëm përtej kufirit” dhe për këtë arsye do të tërhiqej një gjobë.

Policia ka fuqinë të ndalojë çdo automjet që dëshiron, madje edhe në bazë të pajisjes me një targë të huaj.

Policia gjermane konfirmoi se ‘dhjetëra’ austriakë u gjobiten gjatë fundjavës së 12 dhe 13 dhjetorit për kalimin në Gjermani për të bërë pazar, përcjell tutje albinfo.at.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *