Lajm i fundit/ Qeveria merr masa drastike pas rritjes së madhe të rasteve, nga nesër mbyllen shkollat, restorantet dhe…

Lajme nga Bota


Nga data 14 t etor, Republika Çeke shtrëngon masat kufizuese pasi në javët e fundit, ka regjistruar rritjen më të shpejtë të rasteve në Evropë, për banor. Mbrëmjen e së hënës, Qeveria çeke njoftoi se, nga 14 t etori, të gjitha restorantet, baret dhe klubet do të mbyllen deri më 3 në ntor.


Të gjitha shkollat, përveç kopshteve, do të mbyllen deri më 2 në ntor dhe do të kalojnë në mësime online.Tubimet e njerëzve në publik do të kufizohen në gjashtë vetë. Qeveria çeke ka ndërmarrë disa masa kufizuese edhe javën e kaluar, përfshirë mbylljen e palestrave, pishinave, kinemave, teatrove dhe muzeve. Kryeministri çek, Andrej Babis, tha se më 3 nëntor, masat do të rivlerësohen, zgjaten, m odifikohen ose shf uqizohen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *