Ky është infermieri shqiptar që ecën mes dëborës për të shërbyer shtëpi: E kam për detyrë!

Lajme nga Bota

Quhet Admir Qehaja, punon si infermier dhe u bë i njohur në të gjithë Shqipërinë falë ministres së Shëndetësisë Ogerta Manastirliu, e cila e falenderoi publikisht për ndihmën që ai i dha një të moshuare 90 vjeçare që jetonte e vetme në fshatin Lekbibaj të Tropojës.


Admiri është një nga her onjtë e Shqipërisë, ashtu siç janë edhe të gjithë mjekët dhe infermierët e tjerë që po shërbejnë në këtë periudhë të vështirë pandemie.

Ajo që e bën të veçantë Admirin është se nuk i pret pacientët në qendrën shëndetësore për t’u shërbyer, por shkon shtëpi më shtëpi dhe u ofron shërbimin sa herë ata kanë nevojë. Nuk ka rëndësi nëse ëhstë dimër apo verë, ftohtë apo vapë, Admiri është gjithmonë me çantën në dorë në ndihmë të çdokujt që ka nevojë.

Admiri tregon se shërben në zonën Nikaj-Mërtur, duke u shprehur se vështirësitë fillojnë nga vetë pozita gjeografike e zonës, por ato nuk i dekurajojnë për të dhënë shërbimin human në kohën e duhur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *