Këto foto ta prekin shpirtin! Ja si i kanë lënë në kuti prindërit fëmijët sepse nuk i rrisin dot: Më shumë janë gjetur në…

Lajme nga Bota

Të jesh prind është gjëja më e bukur në botë të paktën kështu përshkruhet nga disa. Por ka shumë prindër që i braktisin fëmijët e tyre.

Në disa vende janë vendosur ato që quhen ”kuti për fëmijë”. Aty prindërit mund të vendosin fëmijët e tyre dhe më pas do t’i marrin për t’i birësuar.


Bra ktisja e fëmijës ose dhënia e tij për birësim shpesh shihet si një temë tabu. Për të lejuar prindërit të mbeten anonim, shoqatat kanë vendosur të instalojnë ” kuti për bebe.

Sipas një artikulli në France Info, këto “kuti foshnjash” ekzistojnë në shumë vende. Midis tyre: Republika Çeke, Koreja e Jugut, Kina, Japonia, Zvicra, Gjermania, si dhe Belgjika, por edhe Amerika.

Në këto kuti për bebe, ata mund të qëndrojnë ngrohtë. Brenda tyre janë vendosur jastëk dhe çarçaf. Bebez e bra ktisura do të jenë të sigurta deri sa t’i gjejnë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *