Këtë njollën e bardhë e keni parë disa herë tek veza, por a e dini se cfarë është ? Mësojeni një herë e mirë dhe më pas

Lajme nga Bota

Kurdo që keni thyer vezë dhe keni parë pjesën e bardhë jar’gëzore anash të kuqve të vezës, së paku një herë keni bërë pyetje “Ç’është kjo?”


Fjala është për të ashtuquajturën fije kërthize e cila nuk është e dë mshme, përk undrazi. Ajo mund të hahet pa fr ikë që do t’ju ndodhë diçka.

Kjo fije ka funksionin që e bardha dhe e kuqja e vezës të qëndrojnë bashkë, d.m.th. që e kuqja gjithmonë të jetë në mes.
Nëse e thy ejmë vezën dhe ka këtë fije, do të thotë që veza është e freskët.

Megjithatë, nëse ajo “e bardhë jar’gëzore” nuk shfaqet në enë në momentin kur e thyeni, do të thotë që gjatë ka qëndruar në frigorifer apo në shitore, andaj duhet të përdorni vezë tjetër!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *