Kështu mund ta zhdukni mykun nga çdo sipërfaqe e shtëpisë

Lajme nga Bota


Myku është një produkt natyral i një mjedisi të lagësht – por kjo nuk do të thotë që ju doni të mbani atë në shtëpinë tuaj.

Në vend që të përdorni kimikate të ashpra, si zbardhues për ta dëbuar, ka mënyra natyrale për ta vrarë duke mos dëmtuar familjen tuaj, kafshët shtëpiake ose mjedisin.

Uthull: Ju mund ta holloni me ujë për të prerë aromën e fortë. Ajo funksionon më së miri si një vrasës myku kur spërkatet drejtpërdrejt nga një shishe në zonën e lagështisë. Lëreni për disa orë, pastaj pastroni mykun me një furçë. Nëse era e uthullës ju shqetëson, shtoni disa pika vaj esencial, por dijeni se aroma e fuqishme do të zhduket avash-avash dhe nuk ngel brenda në shtëpi. Studimet kanë treguar që uthulla e bardhë vret 82 për qind të sporeve të mykut, si dhe viruseve dhe baktereve. Uthulla gjithashtu mund të parandalojë mykun nëse e spërkatni në sipërfaqe dhe e lini të thahet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *