Keni kanoçe me salcë ose ushqime të tjera të hapura në frigorifer? Epo i hiqni me urgjencë sepse nga konsumimi i tyre u shfaqen sëmundje të liga

Lajme nga Bota

Të gjithë e bëjmë. Lëmë një kanaçe të hapur në frigorifer, harrojmë prej sa ditësh dhe më pas pyesim veten :a pihet/hahet vallë tani? Kur vjen puna tek ushqimet e paketuara në kanaçe, ruajtja e tyre në frigorifer pas hapjes kërkon kujdes.

Sipas autoriteteve amerikane të sig urisë ushqimore, ruajtja në frigorifer e ushqimeve të mbetura në kanaçe është plotësisht e sigurtë, por ruajtja e tyre në paketime qelqi ose plastike e ruan më shumë cilësinë e ushqimit dhe aromën e tij.

Duke qenë se ekspozimi ndaj oksigjenit rrit praninë e baktereve dhe mikroorganizmave në ajër, ekspertët rekomandojnë që çdo kanaqe e hapur që ruhet në frigorifer duhet të mbyllet mirë dhe të izolohet sepse disa prej këtyre mikroorganizmave të sëmurin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *