Kancelarja Merkel Jep Lajmin E Mirë Për Të Gjithë, Ja Çfarë Thotë Ajo Për Kufijtë..

Lajme nga Bota

Angela Merkel ka folur ne nje vidjokonference ku ishin mbledhur u dheheqesit e BE mbi zhv illimin e p andemise.


Ketu kancelarja gjermane theksoi se per Gjermanine si vend ne qender te Evropes eshte e rendesishme qe kufijte te mbeten te hapura duke qene se ka nje cikel ekonomik shume funksional me te cilin po lu ftojne p andemine.


Megjithate Merkel mbrojti tezen e mb ylljes se kufizimeve gjitheperfshirese si edhe mb ylljen mbarekombetare per muajin e ardhshem duke qene se kombi eshte duke u perballur me nje situate mjaft te v eshtire. Ne kete pike u desh te veprohej shpejt per arsye se duhej te mbrohej sistemi sh endetesor nga nje kr ize e pritshme.

“Inf ektimet e reja janë në rritje të mpr ehtë”, pohoi Merkel. “Një dinamikë e tillë do të rë ndojë njësitë tona të kujdesit intensiv brenda disa javësh”, shtoi kreu i q everisë federale. Gjermania ka regjistruar 16 774 infektime të reja dhe 89 h umbje jete nga COVI D-19 në 24 orët e fundit krahasuar me një ditë më parë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *