Jepet paralajmërimi/ Niveli i ujit po rritet shumë, ky qytet mund të mos ekzistoj më, uji mund ta marr para

Lajme nga Bota


Makina dhe shtëpi të zhytura në ujë, udhëtarët që ecin nëpër në mes të ujit që mbërrin deri në gjunjë nga përm bytjet dhe pronarët e shtëpive duke llogaritur koston e pronave të shk atërruara.

Banorët e Nigerisë, kombi më i populluar i Afrikës, janë mësuar me përmby tjet vjetore që përfshijnë qytetin bregdetar gjatë muajve mars deri në nëntor. Në mes të korrikut, megjithatë, qarku kryesor i biznesit të Ishullit Lagos përjetoi një nga përmby tjet e tij më të këqija vitet e fundit.


“Unë u largova nga shtëpia ime … nuk e kuptova se kishte rënë kaq shumë …. Sa më shumë që ecnim, aq më i lartë ishte niveli i ujit. Uji vazhdonte të ngrihej derisa mbuloi parakolpin e makinës sime, atëherë nisi të rridhte brenda makinës sime, “kujtoi Oseluonamhen, i cili drejton një firmë mediatike në kontinentin Lagos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *