I HIDHNI LËVOZHGAT E VEZËS/ EPO PO BËNI SHUMË GABIM: JA SI T’I PËRDORNI PËR SHËNDETIN TUAJ

Lajme nga Bota

Lëvozhgët e vezëve janë konsideruar të padobishme për shkak se është menduar se kanë ekzistuar vetëm për të mbrojtur nga brenda vezën.

Megjithatë, duket se mendimi ka ndryshuar.

Pas leximit të kësaj shpresojmë se ju do të shmangni hedhjen e lëvozhgës se vezës.


Lëvozhga e vezës është një burim i pasur i mineraleve.

Ato përbëhen nga 90% kalcium. Kalciumi është zhytur me lehtësi nga trupi për shkak të përbërjes së saj kimike e cila është identike me strukturën e dhëmbëve tanë dhe kockat.

Nëse konsumohet siç duhet, kalciumi mund të stimulojë prodhimin e qelizave të gja. kut, parandalojnë osteoporozën dhe madje edhe rregullimin e presionit të gja. kut dhe nivelet e kolesterolit.

Sipas hulumtimit, lëvozhga e vezës mund të jetë një shtesë ideale për kalcium.

Përveç kalciumit, lëvozhga e vezës përmban sasi të larta të hekurit, zinkut, bakrit, fluorit mangan, fosfor, krom etj.

Për të marrë nivelin ditor të rekomanduar të kalciumit e gjitha çka ju duhet është të konsumoni rreth 3 gram lëvozhgë te grimcuar vezë.

Përdorimi i lëvozhgës vezë nuk është gjithmonë e thjeshtë sepse struktura e saj nuk i lejon ata që të konsumohen të papërpunuara.


Prandaj, ne ofrojmë disa sugjerime për ju se si të përgatisni dhe përdorni për konsum të sigurt dhe të lehtë

Pastroni gjakun tuaj, forconi organizmin

Lahen dhe shtr ydhen 5 lëvozhga vezë në një enë.

Pini 2 gota të kësaj përzierje në ditë.

Nëse dëshironi të shtoni disa shije ekstra për të – ju mund të shtoni disa pika lëng limoni të freskët . Përzierje duhet të zgjasë rreth 7 ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *