Hoxha shqiptar: Viti i Ri nuk duhet festuar është harram, ka vetëm dy festa

Lajme nga Bota

Hoxhë Shefqet Krasniqi në një intervistë ka folur rreth festës së Vitit të Ri. Krasniqi thotë se në Islam janë vetëm dy festa, Bajrami i madh dhe i vogël.


Sipas tij, festimi i Vitit të Ri është haram andaj nuk duhet festuar.

“Ne nuk mund ta shtojmë fenë tonë, është e plotë. Nuk mund t’i bëjmë tre festa në islam, janë vetëm dy. Andaj, cdo festë e cdo kujtt tjetër për muslianin është e ndaluar, haram, që konsiderohet mëkat i madh, ndër to edhe e ashtuquajtuara festa e Vitit të Ri”, ka thënë ai për IndeksOnline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *