H umb jetën aktori i njohur shqiptar/ I paharruar qoftë kujtimi i tij, artist i madh

Lajme nga Bota

Kinematografia shqiptare sot është në zi. Aktori i njohur Xhemil Tagani ka ndërruar jetë në moshën 76 vjeçare.


Po kush ishte Xhemil Tagani? Ai lindi në 6 shkurt të vitit 1945. U dallua per zerin e tij karakteristiik dhe interpretimin profesional te karaktereve.

Diplomohet në vitin 1967 në Shkollën e Lartë për Aktorë “Aleksandër Moisiu”, dega “Aktrim”. Fillon punë si aktor në 1968 në Teatrit Popullor dhe mbetet pjese e orga nikes se ketij institucioni derisa del ne pension.

Ka interpretuar mjaft role te dyta dhe episodike. U shqua per aftesite e tije o rganike per te krijuar karaktere te mevetesishme, me se shumti te k eqyrura nga anet komike e sarkastike te tyre, mbushur me vese , huqe, mangesi fizike e shp irterore apo me gazmend, hare e shpoti pa te k eq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *